Begeleiding van live shows

Live energie voor je evenement

Iedereen die regelmatig bij congressen, relatiebijeenkomsten of prijsuitreikingen komt maakt het wel eens mee: De presentator kondigt met veel bombarie de volgende podiumgast of prijswinnaar aan, een muziekje wordt ingestart en de gast komt naar voren. De ene gast staat al op het podium te springen voor de eerste maten van het muziekje voorbij zijn terwijl de volgende er tergend lang over doet om de trap te beklimmen. Dit zijn de grote inzakmomenten in live-bijeenkomsten: als de gast op het podium staat te wachten tot de muziek is weggedraaid, of erger nog- als de muziek al is afgelopen terwijl de gast nog niet eens op het podium staat.

Een live band is hiervoor de mooiste oplossing:

  • Een live band geeft ook live energie aan je evenement
  • Een live band kan ook live ondersteunend spelen – bijvoorbeeld door een heel zacht pianomuziekje te spelen als een spreker moet afronden. Dat is een stuk vriendelijker dan de presentator te laten ingrijpen
  • Een live band kan de lengte van de tunes precies timen zodat het slotakkoord precies valt op het moment dat de gast op het podium klaarstaat om iets te gaan zeggen.
  • Een live band kan voor ieder onderwerp een toepasselijke tune spelen. Zo sluit de muziek aan op het onderwerp en wordt het nooit saai

Voor iedere opdracht stel ik een apart repertoire samen en zoek ik daar de juiste mensen bij: de muzikanten waarmee ik werk hebben allemaal een ruime ervaring op de grote pop-jazz en theaterpodia en begeleiden artiesten als Guus Meeuwis, Jörgen Raymann, Hans Teeuwen, Wouter Hamel, Waylon enz.

Dit soort opdrachten zijn altijd maatwerk, voor een opdracht bepalen we samen met de klant wat voor bezetting geschikt is, op welke momenten we live energie toevoegen en welke uitstraling de live show moet hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.